Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden
< Terug naar lijst

in-en externe vacature, voor 36 uur per week, locatie Arnhem

Verpleegkundig centralist Meldkamer Ambulancezorg

Solliciteren

Durf jij zelfstandig beslissingen te nemen op basis van jouw specialistische kennis en ervaring? En ben je klaar voor een nieuwe uitdaging in jouw carrière? Maak dan het verschil als verpleegkundig centralist!

Wat ga je voor ons doen?

Als verpleegkundig centralist van de Meldkamer Ambulancezorg leer je tijdens een intensief inwerktraject te schakelen en te prioriteren in binnenkomende meldingen. Het inwerk- en opleidingstraject duurt gemiddeld negen maanden. Jouw opbouw tot centralist gebeurt heel gelijkmatig. Op de ambulance heb je het niet voor het kiezen waar je heen gaat, maar op de meldkamer heb je de luxe dat laag urgente meldingen op een andere lijn binnenkomen dan hoog urgente meldingen. Tijdens het inwerken start je met laag urgente meldingen, zodat je het systeem goed leert kennen en goed leert plannen.

Als verpleegkundig meldkamercentralist heb je geen voorbereidingstijd op de melding die komen gaat. Je weet niet wat er gaat gebeuren, maar moet wél adequaat handelen. Je moet absoluut meters als specialistisch verpleegkundige hebben gemaakt om deze grote uitdaging aan te kunnen. Eén van de belangrijkste eigenschappen waarover je moet beschikken is klinisch redenatievermogen. Natuurlijk heb je een triagesysteem dat je helpt, maar jij stelt de juiste vragen aan de telefoon zodat je de juiste beslissingen kunt nemen. Je beschikt over een goede basis, wij verwachten niet dat je 100% kennis hebt als je bij ons binnenkomt.

Wat maak je mee?

Wanneer er een melding binnenkomt van iemand die op straat ligt en nergens meer op reageert, is het een redelijk overzichtelijke casus. Maar iemand met buikpijn? Buikpijn is een heel ingewikkeld iets. Hoe haal jij precies de buikpijn eruit die levensbedreigend kan zijn en daarmee de noodzaak voor ambulancevervoer versus 95% van de buikpijnen die eerst beoordeeld kunnen worden door een huisarts? Zo’n goede afweging kun je alleen maken door heel veel klinische ervaring.

We vragen de volgende competenties en opleidingsniveau:

 • Diploma MBO verpleegkunde niveau 4, bij voorkeur met specialisatie Acute zorg;
 • Kandidaten met relevante werkervaring (Ambulancezorg, BBIC, SEH) hebben een pré;
 • In het bezit van AvA diploma voor verpleegkundig centralist of bereid deze opleiding te volgen (CZO geaccrediteerd);
 • Affiniteit met geautomatiseerde systemen / typevaardigheid;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Competenties: stressbestendigheid, flexibiliteit, collegialiteit, creativiteit en inlevingsvermogen.

Wat heeft Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden te bieden?

 • Een professionele en uitdagende organisatie met focus op kwaliteit d.m.v. opleidingen, trainingen en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden voor vakbekwame professionals;
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao ambulancezorg: salaris minimaal € 2.336,- (aanloopschaal 50) en maximaal € 3.917,- (functionele schaal 55) bruto per maand bij een 36-urige werkweek exclusief onregelmatigheidstoeslag;
 • Een aanstelling voor zes maanden met uitzicht op een vast dienstverband afhankelijk van goed functioneren, formatie en budgettaire ruimte en overige organisatie ontwikkelingen;
 • Een aantrekkelijk pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een stagedag op de meldkamer en een assessment (via bureau opleidingen) maken onderdeel uit van de selectieprocedure. De werkplek is op het politiebureau aan de Beekstraat in Arnhem. In verband met de veiligheidseisen die de politie stelt, is het noodzakelijk dat iedereen die daar werkzaam is een antecedentenonderzoek ondergaat. Alleen bij een positieve uitslag kan worden overgegaan tot aanstelling.

Meer informatie en belangstelling:

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Piet Hein ten Hacken, bureauhoofd Ambulancezorg Gelderland-Midden, te bereiken via telefoonnummer: 0800 8446 000.

Ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière en wil je op hoog niveau verpleegkundige zorg verlenen? Solliciteer dan nu!

Regio:
Gelderland
Contracttype:
Een aanstelling voor 6 maanden, met uitzicht op vast.
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd
Werkuren:
Fulltime
Startdatum:
11-07-2019
Sluitingsdatum:
31-12-2019
Locatie:
Arnhem
Contactpersonen:
Piet Hein ten Hacken
tel.: +31 88 55 5512
Terug naar boven