Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden

in-en externe vacature, voor 36 uur per week, Barneveld

Senior medewerker brandveiligheid

We hebben een geweldige baan voor jou!

Krijg jij energie van het toezien op brandveiligheid en het adviseren hierover?

Heb jij gevoel bij brandveiligheid in en om het huis, bij bouwprojecten, bestaande bouw, of evenementen?

Wil jij het maatschappelijke belang dienen? Reageer dan snel en we vertellen je alles over deze baan, de geweldige collega’s en de carrièremogelijkheden in onze prachtige organisatie.

 

Werken bij VGGM is bijzonder en ons brandweerwerk altijd van betekenis! De meeste mensen kennen onze rode brandweerwagens, maar weet je dat we veel meer doen om de wereld (brand)veiliger te maken? Een veilige en gezonde samenleving, daar streven we naar. Binnen de afdeling Risicobeheersing zetten we ons daar samen iedere dag voor in. We geven bijvoorbeeld voorlichting over brandveiligheid op scholen, zorginstellingen en bij bedrijven. We verstrekken advies over de brandveiligheid van gebouwen, woningbouwcorporaties en bij evenementen. Ook denken we mee over veiligheidsrisico’s bij gebiedsontwikkeling en maatschappelijke thema’s zoals energietransitie en klimaat-adaptatie. We werken samen met andere organisaties om natuurbranden te voorkomen en beheersbaar te houden en we zien toe op de veiligheid in de zware industrie en onze infrastructuur. Hierbij gaan we risicogericht te werk en denken in oplossingen.

Op onze website www.vggm.nl/werkenbijvggm is meer informatie te vinden over onze organisatie en werken bij VGGM.

 

Wat ga je samen met ons doen?

Je gaat aan de slag binnen het werkveld van brand- en omgevingsveiligheid. Hier werk je samen met collega’s aan onze maatschappelijke opgave.  Voorkomen is beter dan genezen. Daarom streven we naar minder incidenten, minder slachtoffers en minder schade. Als Senior medewerker brandveiligheid lever je een belangrijke bijdrage in dit proces. De functie van senior medewerker brandveiligheid kan uit de onderstaande taken bestaan;

Je verricht werkzaamheden rond nieuw te verlenen vergunningen. Je behandelt meldingen, adviezen voor vergunningen en voert controles uit m.b.t. de brandveiligheid. Daarnaast adviseer je over en hou je toezicht op bouwplannen en milieu. 

Vanuit de risicogerichte aanpak verricht je (thematisch)toezicht en geef je voorlichting in het kader van Brandveilig Leven om het veiligheidsbewustzijn van diverse doelgroepen te vergroten. 

Je geeft adviezen over aanvragen van gebouw gebonden evenementen en voert hierop controles uit. Dit doe je vanuit het perspectief van brandveiligheid. 

Je borgt in het kader van de samenwerking de relatie tussen de afdeling risicobeheersing, operationele voorbereiding en incidentbestrijding vanuit integraal perspectief.

Wie ben jij?

Je bent plezierig in omgang, daadkrachtig en een teamspeler. Je staat stevig in je schoenen en kan overtuigen maar blijft flexibel en oplossingsgericht. Je hebt kennis van of affiniteit met brandveiligheid en wil graag onze brandweerorganisatie en Veiligheidsregio vertegenwoordigen. Je bent communicatief sterk en weet klantgericht verbanden te leggen en belangen af te wegen. Jouw werkhouding past goed in een organisatie waar werkzaamheden in de hele veiligheidsregio plaatsvinden en die geen van-9-tot-5-mentaliteit kent. Je hebt een MBO 4-diploma. Verder ben je in bezit van de opleiding medewerker brandpreventie (of bereid deze te halen) en ben je bereid om jezelf verder te verdiepen in de vakinhoud.

 

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende baan in een betekenisvolle werkomgeving.
 • Een prettige en collegiale werksfeer, een uitdagende functie binnen een afdeling en organisatie die volop in ontwikkeling zijn.
 • Een tijdelijke aanstelling voor maximaal 36 uur per week voor de duur van 1 jaar met de intentie om dit dienstverband, bij goed functioneren, om te zetten in een vaste aanstelling.
 • Een maandsalaris van maximaal € 4043,- (bruto) afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.
 • Aandacht voor (persoonlijke) ontwikkeling met onze ruime opleidings- en trainingsmogelijkheden.
 • Standplaats Barneveld, flexibel werken en thuiswerken is bespreekbaar.
 • Een laptop en een smartphone.
 • Een vitaliteitsregeling met een ruim aanbod van vitale en gezonde activiteiten.
 • Een individueel keuzebudget van 18,63% van je salaris. Dit is bijvoorbeeld te besteden aan extra verlofuren, studiekosten of een tegemoetkoming in woon-werkverkeerkosten.
 • Een pensioenregeling bij het ABP.

 

Hebben wij je interesse gewekt?
Ben je actief op zoek naar een andere baan en ben je enthousiast geworden?
Of heb je het naar je zin in je huidige baan, niet actief op zoek, maar heb je wel interesse in een andere werkomgeving met nieuwe collega’s?
We maken graag kennis met je en ontdekken samen bij een kop koffie of deze functie en organisatie bij jou passen.

 

Goed om te weten
Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden werft mensen met de beste capaciteiten voor een functie, we laten ons niet leiden door culturele achtergrond, fysieke kenmerken, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Wij zijn op zoek naar mensen met talent en lef. 

Standplaats voor deze functie is Barneveld. Werkzaamheden kunnen in de gehele veiligheidsregio zijn waarbij flexibele inzetbaarheid is vereist.

Door te solliciteren geef je toestemming voor het verwerken van jouw gegevens. In onze privacyverklaring staat hoe wij zorgen dat jouw gegevens veilig en gericht verwerkt worden.  Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Een verklaring van goed gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Neem voor vragen of het plannen van een kennismakingsgesprek contact op met Chiel Crul, teammanager Risicobeheersing, 088-3555068.

Solliciteer vóór 2 juni 2023. De eerste gesprekken vinden plaats op 15 juni 2023.

Onderdeel:

Brandweer

Regio:

 • Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Sluitingsdatum:

01-06-2023

Contracttype:

dit is een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling

Locatie:

Barneveld

Contactpersonen:

Chiel Crul

tel.: 088-355 5068

Kantooradres:

Eusebiusbuitensingel 43 6828 HZ Arnhem