Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden

In- en externe vacature, 28 uur

Ambtelijk Secretaris Ondernemingsraad

Ben jij die enthousiaste en bevlogen ambtelijk secretaris die wij zoeken? Ben jij degene die precies weet hoe je, samen met je collega, een ambtelijk secretariaat moet draaien en hoe je daarmee de OR leden goed kan ondersteunen? Ga jij uitdagingen niet uit de weg, hou je van de nodige dynamiek en zorg je voor overzicht in de werkzaamheden? Bouw dan mee aan de Medezeggenschap van VGGM.

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) is een dynamische organisatie waar de hulpverlening voor Gelderland Midden samen komt; een hulpverleningsorganisatie voor brandweer en volksgezondheid. We blussen branden, reanimeren, vaccineren, werken aan het voorkomen van incidenten en doen nog veel meer voor de inwoners in onze regio.

De medezeggenschap draagt bij aan deze doelen en aan het goed functioneren van onze organisatie. VGGM kent vijf ondernemingsraden (OR-en) en een centrale ondernemingsraad (de COR). Deze vacature is ter vervanging van één van de twee Ambtelijk Secretarissen.

Het ambtelijk secretariaat valt hiërarchisch in de afdeling Bedrijfsvoering. De inhoudelijke aansturing wordt verzorgd door de voorzitter(s) van de Ondernemingsraden.

Wat ga je doen

De medezeggenschap binnen VGGM is in ontwikkeling. De medezeggenschapsstructuur wordt in het kader van organisatieontwikkeling nader bekeken en gemoderniseerd. Samen met de andere ambtelijk secretaris ondersteun je de OR-en en de directie bij de ontwikkelopgave van de medezeggenschap.

Daarnaast heb je natuurlijk je reguliere werkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn beleidsondersteunend en organisatorisch van aard. Je begeleidt het proces van de behandeling van o.a. advies- en instemmingsvragen van de bestuurder. Je levert een bijdrage aan het goed benutten van medezeggenschap. Je zorgt dat het proces conform wet- en regelgeving verloopt en dat je vanuit je deskundigheid de leden van de OR adviseert. Je stelt conceptadviezen en –instemmingsbrieven op. Je signaleert ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie en deelt deze met de leden van de OR. Je zorgt voor een goede onderlinge samenwerking tussen de verschillende OR-en. Je kunt goed overweg met moderne kantoorsoftware en blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.
Je hebt een coachende rol naar de OR-leden.
Verder zorg je samen met je collega ambtelijk secretaris voor een goede organisatie van de vergaderingen, bijeenkomsten en studiedagen.

Wat breng je mee

Je bent een positief kritisch ingesteld persoon. Je respecteert de kaders en handelt daarnaar. Je bent flexibel ingesteld, hebt een groot organisatorisch vermogen en weet van aanpakken. Je kan goed omgaan met weerstanden en tegengestelde belangen en hebt daarin een objectieve en relativerende houding. Met jouw enthousiasme en positieve houding weet je mensen aan je te binden.

Daarnaast:

  • Heb je hbo-werk- en -denkniveau; bij voorkeur aangevuld met een vakopleiding Ambtelijk Secretaris;
  • Je hebt ervaring met het adviseren, ondersteunen en begeleiden van medezeggenschapsorganen;
  • Je vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkelopgave van de medezeggenschap;
  • Je bent organisatie-sensitief, accuraat en communicatief vaardig.

Wat heeft Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden te bieden?

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.544,- (schaal 9) bruto per maand bij een fulltime aanstelling die is gebaseerd op een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • een pensioenregeling bij het ABP;
  • een individueel keuzebudget van 18,63% (maandelijks besteedbaar budget);
  • een vitaliteitsregeling met een ruim aanbod aan activiteiten;
  • ruime opleiding- en trainingsmogelijkheden;
  • een device naar keuze en een smartphone;
  • een thuiswerkvergoeding.

Het dienstverband zal in eerste instantie worden aangegaan voor de duur van 1 jaar. Aanstelling in vaste dienst is afhankelijk van goed functioneren, formatieve en budgettaire ruimte en van overige organisatieontwikkelingen.

Een verklaring van goed gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Meer informatie en belangstelling

Als je meer wilt weten over de functie kun je contact opnemen met Marije Hulleman, ambtelijk secretaris, telefoonnummer: 088-355 5946. Heb je belangstelling voor de functie solliciteer dan vóór woensdag 1 mei 2024. De selectiegesprekken vinden plaats in week 20.

VGGM stimuleert een inclusieve cultuur waarin iedereen die voor en met ons werkt zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt, ongeacht waar je geboren bent, wat jouw achtergrond is, wat je gelooft of van wie je houdt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onderdeel:

Bedrijfsvoering

Regio:

  • Gelderland

Werkuren:

Parttime

Sluitingsdatum:

01-05-2024

Contracttype:

Tijdelijk, met uitzicht op vast

Locatie:

Arnhem

Contactpersonen:

Marije Hulleman

tel.: 088-355 5946

Kantooradres:

Eusebiusbuitensingel 43 6828 HZ Arnhem