Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden

In- en externe vacature, 28-32 uur

Gedragswetenschapper Veilig Thuis

Veilig Thuis is er voor iedereen. Burgers en professionals kunnen bij Veilig Thuis terecht voor advies, ondersteuning of het melden van (vermoedens van) alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Werken bij Veilig Thuis betekent dat je gedreven bent om samen met collega’s, externe professionals en ketenpartners huiselijk geweld en kindermishandeling te stoppen en te voorkomen. Bij Veilig Thuis werken vakmensen op het gebied van de signalering en aanpak van alle vormen van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Veilig Thuis Gelderland-Midden is een organisatie van circa 85 medewerkers, merendeels in de functie van medewerker Veilig Thuis. De gedragswetenschappers vormen samen met de vertrouwensarts en de werkbegeleiders het stafteam. Het stafteam ondersteunt de (zelforganiserende) regioteams.

Onze werklocatie ligt in Arnhem, met voldoende parkeergelegenheid.

Wat ga je voor ons doen als Gedragswetenschapper?

Als gedragswetenschapper binnen Veilig Thuis Gelderland-Midden draag je zorg voor de inhoudelijke coaching van medewerkers. Je bent ondersteunend in het primaire proces waarin besluitvorming in alle soorten en maten (acuut, op basis van soms summiere, anonieme informatie, na uitgebreid onderzoek, met conflicterende belangen), maar altijd gericht op veiligheid en verbinding met de cliënt, centraal staat. Daarnaast adviseer en ondersteun je de medewerkers vanuit jouw specifieke expertise. Ook bewaak je de consistentie in, en inhoudelijke kwaliteit van, de inzet door de medewerkers Veilig Thuis. Je levert een bijdrage aan de deskundigheid van betrokken collega’s van Veilig thuis. Tot slot heb je een actieve bijdrage in de samenwerking met verschillende samenwerkingspartners in het sociaal domein.

Je profiel

  • Academisch werk- en denkniveau: afgeronde opleiding (ontwikkelings-)psychologie en/of orthopedagogiek;
  • Beroepsregistratie SKJ en/of NVO, NIP;
  • Kennis van (erkende) therapeutische (crisis)interventies en behandelmethoden, ervaring in het beoordelen van psychodiagnostiek;
  • Kennis van persoonlijkheidsproblematiek, gedragsproblemen, verslavingsproblematiek, LVB;
  • Kennis van complexe gezinsdynamiek en de signalen van alle vormen van huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel misbruik;
  • Kennis van en ervaring met (acute) veiligheidsplanning en het maken van veiligheidsafspraken (bij de begeleiding van crisisinterventies);
  • Vervullen van achterwacht functie in verband met 24-uurs bereikbaarheid;
  • In bezit van een rijbewijs;
  • Analytisch, stressbestendig, besluitvaardig, resultaatgericht en organisatiesensitief;
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wat heeft Veilig Thuis Gelderland-Midden te bieden?

Een boeiende baan voor 28-32 uur per week. Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.722,20 (CAO jeugdzorg, schaal 11) bruto per maand bij een fulltime dienstverband gebaseerd op een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure.
In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst van 1 jaar. Gedurende dit jaar zal duidelijk worden of verlenging of omzetting naar een vast contract mogelijk is.

Meer informatie en belangstelling

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Mariska Schönberger gedragswetenschapper (06-290 990 07)) of Anne-Christien Klaassen teammanager (06 296 643 97).
Als je belangstelling hebt zien we je sollicitatie graag tegemoet. De vacature staat open tot er een geschikte kandidaat is gevonden.

Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op onze website www.veiligthuisgm.nl.

VGGM stimuleert een inclusieve cultuur waarin iedereen die voor en met ons werkt zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt, ongeacht waar je geboren bent, wat jouw achtergrond is, wat je gelooft of van wie je houdt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onderdeel:

Veilig Thuis

Regio:

  • Gelderland

Werkuren:

Parttime

Sluitingsdatum:

31-12-2024

Contracttype:

Tijdelijk, met uitzicht op vast

Locatie:

Arnhem

Contactpersonen:

Anne-Christien Klaassen

mobiel: 06-29664397

Mariska Schönberger

mobiel: 06-29099007

Kantooradres:

Snelliusweg 1 6827 DG Arnhem