Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden

Teammanager Risicobeheersing

Als Teammanager Risicobeheersing lever je een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en gezondheid van de inwoners, werkenden en bezoekers in Gelderland-Midden. Ben jij een inspirerende manager, of heb je een stevige potentie om als leidinggevende aan de slag te gaan? Ben je goed in het verbinden van mensen en processen in een dynamische omgeving?  Dan is de Brandweer Gelderland-Midden op zoek naar jou!


Wat ga je voor ons doen?

Als Teammanager bouw je samen met collega’s aan de verdere ontwikkeling van de afdeling. Jouw focus ligt op het verder ontwikkelen van de medewerkers en het versterken van de verbinding. Samenwerking is daarbij voor jou van zelfsprekend zowel binnen als buiten de afdeling en organisatie. Door jouw coachende stijl van leidinggeven help je de medewerkers om hun talenten te ontwikkelen en te groeien in hun rol. Daarbij is het ook jouw taak om duidelijkheid te scheppen in taken en rollen, zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn en wat er van hen verwacht wordt.

Je stimuleert en inspireert medewerkers in het nemen van verantwoordelijkheid en taakvolwassenheid. Eigenaarschap is hierbij een belangrijk aspect: je moedigt medewerkers aan om verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig te werken. Als teammanager krijg je de verantwoordelijkheid over een deel van de taakvelden van brandveiligheid, omgevingsveiligheid, industriële veiligheid, brandveilig leven, informatievoorziening of beleid en ondersteuning. Op deze taakvelden houdt je nauw contact met de specialisten over de voortgang van processen en projecten. Je biedt de benodigde kaders en ondersteuning aan de medewerkers, zodat zij hun werk effectief en met plezier kunnen doen.

Je anticipeert op landelijke ontwikkelingen en levert een bijdrage aan het beleid en de visie van de afdeling. Je hebt gevoel voor bestuurlijk sensitieve onderwerpen en weet wat er binnen het veiligheidsdomein speelt. Je draagt bij aan een efficiënte uitvoering van taken en de cultuur van de organisatie. Kortom: als teammanager lever je een belangrijke bijdrage aan een risicogestuurd expertisecentrum voor een veilige en gezonde leefomgeving.

 Wat breng je mee?

Wij zoeken een inspirerende teammanager die zijn of haar ervaring als leidinggevende inzet om onze afdeling verder te ontwikkelen. Ben je nog geen leidinggevende, maar heb je een stevige potentie om als leidinggevende aan de slag te gaan binnen het veiligheidsdomein? Laat dan iets van je horen!

Je hebt ervaring met veranderprocessen en de ontwikkeling van mensen en werkprocessen. Je kunt flexibel schakelen in managementstijlen zowel mensgericht als daadkrachtig. Je kan goed luisteren en je werk met humor vormgeven.

Je bent een verbindende netwerker en weet met verschillende belangen en partijen om te gaan. Als representatieve professional begrijp je de interne en externe omgeving en benut je deze om verbindingen te versterken. Je beschikt over de vaardigheid om voorbij de grenzen van de afdeling te kijken en actief bij te dragen aan het algehele resultaat van de brandweerorganisatie. Je begrijpt goed hoe de hulpdiensten functioneren en bent enthousiast om onze brandweerorganisatie en de Veiligheids- en Gezondheidsregio te vertegenwoordigen.

Verder beschik je over een aantoonbaar HBO diploma en een WO-werk en -denkniveau. Je hebt bij voorkeur minimaal twee jaar ervaring als leidinggevende in een vergelijkbare organisatie. Je hebt affiniteit met het vakgebied van brand- en omgevingsveiligheid en een brede kijk op het veiligheidsdomein en de daarbij behorende thema’s.

Wat krijg je er voor terug?

Je komt werken in een betekenisvolle organisatie die sterk maatschappelijk is georiënteerd. Je komt terecht in een organisatie die volop in beweging is en die een informele organisatiestructuur kent.  Wij bieden een salaris van tot maximaal € 6963,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 12). Dit salaris is afhankelijk van jouw ervaring en opleidingsniveau. Je ontvangt ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 18,63% over je salaris en biedt jou volop keuzevrijheid en zeggenschap over deze financiële ruimte. Zo kun jij keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Of je nu wilt profiteren van extra bestedingsruimte om maandelijks meer te kunnen genieten, of je het wilt gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling en scholing. Onze organisatie ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei!

Je krijgt bij ons de mogelijkheid om jouw uren flexibel in te delen. Gedeeltelijk thuis werken behoort tot de mogelijkheden. Dit combineer je met het ontmoeten van je collega’s in op onze werklocaties binnen de regio. Zo kan je zelf een goede balans vinden tussen werk en privé. Bovendien hebben wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden, een vitaliteitsregeling, een laptop en telefoon.

En last but not least: het gaat om een aanstelling voor onbepaalde tijd, voorafgegaan door een tijdelijk jaarcontract. Jouw inzet, betrokkenheid en toewijding worden gewaardeerd en beloond!

Onze organisatie

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) is een boeiende organisatie waar de hulpverlening voor Gelderland-Midden samenkomt. VGGM werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week aan publieke veiligheid en gezondheid. De Brandweer, Crisisbeheersing, GGD, Ambulancezorg, GHOR en Veilig Thuis in de regio Gelderland Midden staan 24/7 klaar voor onze ruim 700.000 inwoners uit de 15 gemeenten, werkenden en de bezoekers binnen onze regio. Samen werken wij aan een veilige en gezonde leefomgeving voor iedereen in Gelderland Midden.

De afdeling Risicobeheersing

De afdeling Risicobeheersing richt zich op het participeren in mogelijkheden om een veilige en gezonde leefomgeving te creëren. Dat willen we bereiken door mensen te beschermen tegen gevaren uit de omgeving, mensen uit te nodigen veilig en gezond te leven en randvoorwaarden te scheppen voor onze collega’s op straat om veilig en adequaat op te treden. De afdeling heeft een omvang van 58fte en zo’n 65 medewerkers.

Landelijke ontwikkelingen en maatschappelijke opgaven zorgen voor de nodige ontwikkelopgaven. De komende jaren leggen we onze focus nadrukkelijker op een aantal maatschappelijke opgaven zoals: de energietransitie, klimaatverandering en natuurbrandbeheersing, vergrijzing en verstedelijking. Daarbij vinden we samenwerking met andere partners, een risicogerichte aanpak en een leercultuur belangrijk.

Naast de afdelingsmanager kennen we op dit moment twee teammanagers. Voor een juiste balans van de span of control en aandacht voor medewerkers op de verschillende werklocaties, versterken we het afdelingsmanagement met een teammanager. De afdeling kent een zogenaamde hybride organisatiestructuur. Onze taken zijn verdeeld over zes taakvelden, de medewerkers zijn evenredig verdeeld over de teammanagers.

 

Hebben wij je interesse gewekt?

Is dit jouw volgende stap in je carrière, maar heb je nog vragen? We willen graag met jou in gesprek gaan en onder het genot van een kop koffie en meer vertellen over deze interessante uitdaging.

Neem voor vragen contact op met Wim Verboom afdelingsmanager Risicobeheersing, bereikbaar via telefoonnummer 088- 355 58 87.

Solliciteer vóór 30 september 2024. De eerste gesprekken vinden plaats op 9 oktober 2024 in de ochtend. Een assessment staat gepland in week 42.

 

Goed om te weten

  • Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
  • Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden werft mensen met de beste capaciteiten voor een functie, we laten ons niet leiden door culturele achtergrond, fysieke kenmerken, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Wij zijn op zoek naar mensen met talent en lef.
  • Op onze website www.vggm.nl/werkenbijvggm is meer informatie te vinden over onze organisatie en werken bij VGGM.
  • Standplaats voor deze functie is Arnhem of Ede. Werkzaamheden vinden in de gehele Veiligheidsregio plaats waarbij flexibele inzetbaarheid is vereist.
  • Een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Onderdeel:

Brandweerzorg

Regio:

  • Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

30-09-2024

Locatie:

Arnhem

Contactpersonen:

Evert-Jan van Veldhuizen

tel.: 088-355 5885

Wim Verboom

tel.: 0655843166

Kantooradres:

Eusebiusbuitensingel 43 6828 HZ Arnhem