Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden

in-en externe vacature, voor 32-36 uur per week, Apeldoorn

Verpleegkundig centralist Meldkamer Ambulancezorg

Durf jij zelfstandig beslissingen te nemen op basis van jouw specialistische kennis en ervaring als verpleegkundige? En ben je klaar voor een nieuwe uitdaging in jouw carrière? Maak dan het verschil als verpleegkundig centralist bij Ambulancezorg Gelderland-Midden!

Ambulancezorg Gelderland-Midden verzorgt de ambulancezorg in de regio Gelderland-Midden en maakt onderdeel uit van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). Onze organisatie onderscheidt zich door een groot scholingsaanbod en een hoog opleidingsniveau. Dat betekent veel vrijheid om er voor te zorgen dat je bevoegd en bekwaam blijft als ambulanceprofessional. Ook je collega’s zijn erg betrokken en professioneel. Daarnaast staat de deur van het teammanagement altijd open en kun je makkelijk bij hen binnenlopen. De managers zijn betrokken en de lijntjes kort. Buiten het werk om zijn er volop activiteiten om elkaar beter te leren kennen, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse teamdagen, de kerstborrel of één van de activiteiten die onze personeelsvereniging organiseert.

In 2019 zijn de meldkamers van Gelderland Zuid (Nijmegen) en Gelderland Midden (Arnhem) samengevoegd. Sinds 2022 participeert onze meldkamer in de Landelijke Meldkamer Samenwerking. Dat is een grote regionale meldkamer voor Oost Nederland, welke in maart 2023 is opgeleverd in Apeldoorn. Daarnaast zal onze meldkamer zich door ontwikkelen naar een geheel nieuwe, monodisciplinaire witte meldkamer in de omgeving van Elst –Nijmegen, alwaar we samen met ketenpartners de zorg voor onze patiënten in de regio gaan optimaliseren. Wij vertellen hier graag meer over tijdens een kennismakingsgesprek.

Jouw ontwikkeling in het vakgebied?

Als verpleegkundig centralist van de Meldkamer Ambulancezorg leer je tijdens een intensief inwerktraject te schakelen en te prioriteren in binnenkomende meldingen. Het inwerk- en opleidingstraject duurt gemiddeld negen maanden. Jouw groei naar verpleegkundig centralist gebeurt heel gelijkmatig van laag-complexe naar complexe meldingen. Tijdens het inwerken start je met laag urgente meldingen, zodat je het systeem goed leert kennen en goed leert plannen.

Als verpleegkundig meldkamercentralist heb je geen voorbereidingstijd op de melding die komen gaat. Je weet niet wat er gaat gebeuren, maar moet wél adequaat handelen. Je moet absoluut kennis, ervaring en inzicht hebben ontwikkeld als specialistisch verpleegkundige om deze grote uitdaging aan te kunnen. Eén van de belangrijkste eigenschappen waarover je moet beschikken is klinisch redenatievermogen. Natuurlijk heb je een triagesysteem dat je helpt, maar jij stelt de juiste vragen aan de telefoon zodat je de juiste beslissingen kunt nemen. Je beschikt over een goede basis als mens en professional, waarop jij je kunt ontwikkelen in dit boeiende vakgebied.

Wat maak je mee?

Wanneer er een melding binnenkomt van iemand die op straat ligt en nergens meer op reageert, is het een redelijk overzichtelijke casus. Maar iemand met buikpijn? Buikpijn is een heel ingewikkeld iets. Hoe haal jij precies de buikpijn eruit die levensbedreigend kan zijn en daarmee de noodzaak voor ambulancevervoer versus 95% van de buikpijnen die eerst beoordeeld kunnen worden door een huisarts? Zo’n goede afweging kun je alleen maken door goede klinische ervaring.

We vragen de volgende competenties en opleidingsniveau:

 • Diploma MBO verpleegkunde niveau 4, bij voorkeur met specialisatie Acute zorg;
 • Kandidaten met relevante werkervaring (Ambulancezorg, BBIC, SEH) hebben een pré;
 • In het bezit van AvA diploma voor verpleegkundig centralist of bereid deze opleiding te volgen (CZO geaccrediteerd);
 • Affiniteit met geautomatiseerde systemen / typevaardigheid;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Competenties: stressbestendigheid, flexibiliteit, collegialiteit, creativiteit en inlevingsvermogen. 

Wat heeft Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden te bieden?

 • Een professionele en uitdagende organisatie met focus op kwaliteit d.m.v. opleidingen, trainingen en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden voor vakbekwame professionals;
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao ambulancezorg;
 • Een arbeidsovereenkomst voor zes maanden met uitzicht op een vast dienstverband afhankelijk van goed functioneren, formatie en budgettaire ruimte en overige organisatie ontwikkelingen;
 • Een aantrekkelijk pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals de mogelijkheid tot zelfroosteren, een pensioenregeling bij het ABP, een gunstige reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en een sportbijdrage.

Meer informatie en belangstelling

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Piet Hein ten Hacken, teammanager Ambulancezorg Gelderland-Midden, te bereiken via telefoonnummer: 0800 8446 000. Of bekijk het volgende filmpje: Meldkamer Ambulancezorg Arnhem-Nijmegen - YouTube

Ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière en wil je op hoog niveau verpleegkundige zorg verlenen? Solliciteer dan nu.

Een stagedag op de meldkamer en een assessment (via bureau opleidingen) maken onderdeel uit van de selectieprocedure. Je werkplek is in Apeldoorn, waar in maart 2023 een nieuwe meldkamer is gerealiseerd. Deze nieuwe meldkamer bedient de gehele regio Oost-Nederland (Gelderland Midden, Noord, Oost en Zuid en IJsselland).

Onderdeel:

Ambulancezorg

Regio:

 • Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Vast contract, onbepaalde tijd

Sluitingsdatum:

31-12-2023

Contracttype:

dit is een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Piet Hein ten Hacken

tel.: +31 88 355 5512

Kantooradres:

Eusebiusbuitensingel 43 6828 HZ Arnhem