Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden

in-en externe vacature, voor 32-36 uur per week, Arnhem

Vertrouwensarts Veilig Thuis

Veilig Thuis is het advies en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor iedereen. Burgers en professionals kunnen bij Veilig Thuis terecht voor advies, ondersteuning of het melden van (vermoedens van) alle vormen van huiselijk geweld en kinder- en ouderenmishandeling. Bij Veilig Thuis werken circa 80 vakmensen op het gebied van de signalering en aanpak van alle vormen van geweld in afhankelijkheidsrelaties, met name in de functie van medewerker Veilig Thuis. Daarnaast hebben we gedragswetenschappers en werkbegeleiders in dienst. De manager en drie teammanagers vormen het managementteam.

Als vertrouwensarts werk je met alle functiegroepen samen. Op dit moment zijn we in een ontwikkeling waarbij we de medische expertise binnen Veilig Thuis anders willen borgen o.a. door middel van het formeren van een team medische expertise en onderzoeken we op welke manier andere medische disciplines een rol kunnen hebben binnen Veilig Thuis. Werken bij Veilig Thuis betekent actief zijn in een veranderende, uitdagende en innovatieve omgeving. Wil jij bijdragen aan een veilige toekomst voor kinderen, partners, gezinnen en ouderen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als vertrouwensarts adviseer en ondersteun je medewerkers van Veilig Thuis binnen de casuïstiek. Je verheldert en duidt de sociaal medische problematiek. Je adviseert over wat nodig is om kindermishandeling en/of huiselijk geweld te stoppen, de veiligheid te borgen en de eventuele opgelopen schade te herstellen. Daarnaast ondersteun en adviseer je professionals en omstanders bij het signaleren, bespreken en handelen rondom vermoeden van onveiligheid in afhankelijkheidsrelaties waarbij medische problematiek een rol speelt.

Je helpt (para)medische professionals bij het doorlopen van de KNMG Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld en je werkt nauw samen met ketenpartners binnen onder andere de strafketen (politie en OM), hulpverleners en medewerkers uit het gemeentelijk domein.

Je levert een bijdrage aan visie, beleid en deskundigheidsbevordering binnen Veilig Thuis en tenslotte ben je beschikbaar voor de bovenregionale telefonische bereikbaarheid (24x7) van vertrouwensartsen werkzaam bij VeiligThuis in de provincie Gelderland.

Wat vragen we van jou?

  • Je hebt een BIG-registratie als basisarts, bij voorkeur vertrouwens-, huis- of kinderarts, Arts M&G of specialist ouderengeneeskunde
  • Je bent bereid om de NSPOH opleiding te volgen tot vertrouwensarts
  • Je beschikt over voldoende en liefst relevante werkervaring
  • Je bent stressbestendig, collegiaal, flexibel, resultaatgericht, omgevingssensitief.
  • Je kunt analytisch denken en omgaan met weerstand;
  • Je voldoet aan de door de beroepsvereniging VVAK gestelde accreditatie eisen
  • Gezien de aard van de functie en de omvang van ons werkgebied beschik je over een rijbewijs en  een auto.

Wat hebben wij te bieden?

Een boeiende baan voor 32-36  uur per week. Afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal
€ 3.862,06 en maximaal € 6.078,02 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (CAO Jeugdzorg). In eerste instantie is dit een aanstelling voor 1 jaar met de intentie tot een aanstelling in vaste dienst bij goed functioneren, formatieve en budgettaire ruimte en van overige organisatieontwikkelingen.

Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder de mogelijkheid tot volgen van bij- en nascholingen om te voldoen aan registratie-eisen VVAK/arts Maatschappelijke Gezondheidszorg

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure.

Onze werklocatie ligt in Arnhem, met voldoende (gratis) parkeergelegenheid. 

Hebben we je interesse gewekt?

Ben je actief op zoek naar een nieuwe baan en ben je enthousiast geworden? Of heb je het naar je zin in je huidige baan, ben je niet actief op zoek, maar heb je wel interesse in een andere werkomgeving met nieuwe collega’s? Bel of mail gerust als je meer informatie wilt om te bepalen of deze baan bij jou past.

Neem contact op voor een kennismaking of solliciteer direct!
In beide gevallen kun je voor meer informatie over deze functie contact opnemen met Gerda Meijer, vertrouwensarts (06 31 99 70 03) of met Ingrid van Sluijs, manager (06 50 09 85 48).

Ook is er meer informatie over Veilig Thuis Gelderland-Midden is te vinden op www.veiligthuisgm.nl.

 

Stichting Veilig Thuis stimuleert een inclusieve cultuur waarin iedereen die voor en met ons werkt zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt, ongeacht waar je geboren bent, wat jouw achtergrond is, wat je gelooft of van wie je houdt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Onderdeel:

Veilig Thuis

Regio:

  • Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Vast contract, onbepaalde tijd

Sluitingsdatum:

31-12-2023

Contracttype:

dit is een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling

Locatie:

Arnhem

Contactpersonen:

Ingrid van Sluijs

tel.: 088-355 6222

Kantooradres:

Eusebiusbuitensingel 43 6828 HZ Arnhem