Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden

In-en externe vacature, 32-36 uur per week

Regisseur Planning & Control

Als Regisseur Planning & Control ben je de drijvende kracht achter onze Planning & Control producten en de verbindende schakel tussen de stafafdeling Strategie & Control en de verschillende organisatieonderdelen van VGGM. Je hebt tevens een sleutelrol bij de totstandkoming van zowel de Planning & Control producten voor ons bestuur als de producten voor management en directie. Tevens ben je de spil in het verbeteren van onze planning & control processen en bijbehorende producten. Hierbij zorg je voor eenduidigheid en tijdigheid in de totstandkoming van de Planning & Control producten, zowel inhoudelijk als procesmatig.

Naast financiële kennis ben je in staat (beleids)ontwikkelingen terug te brengen tot de kern en dit ook in begrijpelijke taal te verwoorden. Je coacht collega’s in het verbeteren van hun plannen en verantwoording. Hiermee help je ons onze ambities waar te maken en onze dienstverlening naar een hoger niveau te tillen.

Deze functie is een nieuwe rol in onze organisatie, waardoor je de ruimte krijgt inkleuring te geven aan het Planning & Control proces, de bijbehorende producten en jouw eigen rol. Als Regisseur Planning & Control werk je daarnaast samen met afdelings- en teammanagers, beleids- en directieadviseurs, medewerkers kwaliteit en communicatie.

Wat ga je bij ons doen?

  • Je hebt een pro-actieve rol in het bepalen en ontwikkelen van de Planning en Control cyclus en bijbehorende producten;
  • Je voert de regie op het opleveren van de door het management gedragen Planning & Control producten;
  • Je zet jouw kennis in om te komen tot een actuele ordentelijke Planning & Control cyclus;
  • Je zet activiteiten uit en processen in gang om te komen tot de Planning & Control producten.
  • Waar nodig spoor je collega’s aan, geeft adviezen en breng je samenhang aan tussen de verschillende organisatieonderdelen;
  • Je signaleert kansen voor de doorontwikkeling van Planning & Control producten en benut deze ten volle;
  • Je bent eerste aanspreekpunt voor vraagstukken in relatie tot jouw vakgebied.

Wat neem je mee?

  • Je beschikt over een afgeronde hbo+/wo werk- en denkniveau met een bestuurskundige of financieel-economische achtergrond;
  • Je hebt ervaring in het koppelen van organisatiebeleid met financieel beleid;
  • Je hebt een visie op moderne P&C producten en het uitdragen daarvan;

Je bent verbindend en motiverend en in staat te sturen op verbeteringen; Je bent redactioneel en communicatief sterk. Vanzelfsprekend herken jij jezelf in de volgende competenties: proactief, besluitvaardig, verbindend, organisatiesensitief, politiek sensitief, plannen en organiseren.

Wat krijg je ervoor terug?

Een organisatie die volop in beweging is! Je komt terecht in een informele organisatie binnen een betekenisvolle werkomgeving.

Wij bieden een salaris tot maximaal € 6.143, - bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 11). De uiteindelijke inschaling is afhankelijk van jouw ervaring en opleidingsniveau.

Je ontvangt ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 18,63% over je salaris en biedt jou volop keuzevrijheid en zeggenschap over deze financiële ruimte. Zo kun jij keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Of je nu wilt profiteren van extra bestedingsruimte om maandelijks meer te kunnen genieten of het wilt gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling en scholing.

Onze organisatie ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei. Bovendien hebben wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden, een vitaliteitsregeling, een laptop en telefoon.

En last but not least: het gaat om een baan voor onbepaalde tijd, voorafgegaan door een jaarcontract. Jouw inzet, betrokkenheid en toewijding wordt gewaardeerd en beloond!

Onze organisatie

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) is een boeiende organisatie waar de hulpverlening voor Gelderland-Midden samenkomt. VGGM werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week aan publieke veiligheid en gezondheid. De Brandweer, Crisisbeheersing, GGD, Ambulancezorg en Veilig Thuis in de regio Gelderland Midden staan 24/7 klaar voor ruim 700.000 inwoners uit onze 15 gemeenten en de bezoekers van onze regio. Samen werken wij aan een gezonde en veilige leefomgeving voor iedereen in Gelderland Midden.

Team bestuurs- en directieondersteuning

Het team bestuurs- en directieondersteuning wordt onderdeel van een nieuw op te richten stafafdeling Strategie & Control. Binnen deze stafafdeling worden de ondersteunende functies voor het bestuur en de directie met betrekking tot haar verantwoordelijkheid om te sturen op de organisatie samengebracht.

Hebben wij jouw interesse gewekt?

Is dit misschien jouw volgende stap in je carrière, maar heb je nog vragen? We willen graag met jou in gesprek gaan en onder het genot van een kop koffie meer vertellen over deze interessante uitdaging.

Solliciteer vóór vrijdag 27 september 2024.

Neem voor vragen contact op met Joos Janssen (Concern Controller) bereikbaar via telefoonnummer 06-50050821.

Goed om te weten

  • Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden werft mensen met de beste capaciteiten voor een functie. We laten ons niet leiden door culturele achtergrond, fysieke kenmerken, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Wij zijn op zoek naar mensen met talent en lef.
  • Op onze website www.vggm.nl/werkenbijvggm is meer informatie te vinden over onze organisatie en werken bij VGGM.
  • Standplaats voor deze functie is Arnhem. Werkzaamheden kunnen in de gehele veiligheidsregio zijn, waarbij flexibele inzetbaarheid is vereist.
  • Een verklaring van goed gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onderdeel:

Bedrijfsvoering

Regio:

  • Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

26-09-2024

Contracttype:

Tijdelijke aanstelling, met uitzicht op vast

Locatie:

Arnhem

Contactpersonen:

Joos Janssen

mobiel: 06-5005 0821

Kantooradres:

Eusebiusbuitensingel 43 6828 HZ Arnhem