Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden

in-en externe vacature, voor 32-36 uur per week

Procesverantwoordelijke vakbekwaamheid

Zonder elkaar werkt het niet, met elkaar werkt het beter! Brandweer, Ambulancehulpverlening en GGD vormen in de regio Gelderland-Midden samen één organisatie. Onze klanten zijn de ruim 700.000 inwoners in de regio. Onze taken vloeien voort uit de zorg voor hún veiligheid en gezondheid, 24 uur de klok rond. Teamwerk dus! Perfect op elkaar ingespeeld van de financieel medewerker tot aan de brandweerman. 

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden heeft twee uitvoerende sectoren, de sector Brandweer en de sector Publieke Gezondheid. Het team Vakbekwaamheid maakt deel uit van de sector Brandweer en houdt zich voornamelijk bezig met het vakbekwaam zijn van de brandweermensen bij de 38 vrijwillige en drie beroepsposten.  

Word jij onze nieuwe collega? 

Het huidige team Vakbekwaamheid houdt zich bezig met drie hoofdprocessen, ‘Relatiebeheer en oefenbegeleiding', ‘Vakbekwaam worden’ en ‘Leren en Ontwikkelen’. Deze processen worden ondersteund door een backoffice. Voor het proces relatiebeheer en oefenbegeleiding zoeken we een enthousiaste collega. 

Krijg je energie van het begeleiden van collega’s in hun rol als relatiebeheerder? Waarin je verantwoordelijk bent voor het inrichten en goed (laten) uitvoeren van het proces van relatiebeheer, zoals intakes met posten omtrent hun leerbehoefte, vastleggen van oefenbehoefte in oefenplan, bewaken begeleiding uitvoering van oefenplan (planning, logistiek oefenmiddelen) en evaluatie van oefenperiodes. Geloof jij in het werken vanuit een visie? Die je om kunt zetten naar activiteiten en resultaten. Gaat jouw vuurtje branden wanneer je sturing en leiding kunt geven aan projecten die bijdragen aan de ontwikkeling en het verhogen van de kwaliteit van de vakbekwaamheid van onze collega’s? En niet onbelangrijk; vind je het leuk om te bouwen en houd je van een omgeving die aan verandering onderhevig is? Solliciteer dan vooral!  

Wat ga je voor ons doen?

 • Je geeft collega’s vakbekwaamheid ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van hun rol als relatiebeheerder voor de posten;
 • Je biedt structuur en invulling van de rol die de collega’s nodig hebben om de rol van relatiebeheerder naar brandweerposten goed te kunnen invullen;
 • Je ontwikkelt (beleids)adviezen op het gebied van vakbekwaam worden & -blijven;
 • Je geeft toelichting op de organisatiestandpunten en beleidsadviezen in interne- en externe overleggen;
 • Je neemt deel aan projecten en kunt ook als projectleider optreden;
 • Je participeert aan de verdere ontwikkeling van aanbodgericht naar behoeftegericht oefenen;
 • Je levert een bijdrage aan het ontwikkelen en uitvoeren van leermiddelen en programma’s.

 

Je profiel:

 • Minimaal een voor de functie relevant HBO diploma;
 • Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van oefen-, bijscholings- en leertrajecten;
 • Ervaring met het coachen van collega’s;
 • Ervaring met projectmatig werken en het leiden van projecten;
 • Inzicht in (maatschappelijke) ontwikkelingen op het terrein van onderwijs, didactiek, leren en trainen.

Verder ben je plezierig in omgang, daadkrachtig en een teamspeler. Je staat stevig in je schoenen en kan overtuigen maar blijft flexibel en oplossingsgericht. Je bent communicatief vaardig, resultaatgericht en didactische vaardigheden.

Wat heeft Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden te bieden?

Een boeiende baan voor 32-36 uur per week. Het salaris is maximaal € 5.773,- (functionele schaal 11) bruto per maand bij een fulltime functie (36 uur). Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Uiteraard zijn er mogelijkheden om hybride te werken. Werkdagen zijn in overleg flexibel in te delen.

Goed om te weten

VGGM werft mensen met de beste capaciteiten voor een functie, we laten ons niet leiden door culturele achtergrond, fysieke kenmerken, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Wij zijn op zoek naar mensen met talent en lef.

Werkzaamheden kunnen in de gehele veiligheidsregio zijn waarbij flexibele inzetbaarheid, ook in tijdstippen, is vereist. De standplaats voor deze functie is in nader overleg te bepalen.

Een verklaring van goed gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Neem voor vragen contact op met Chris van Weverwijk, procesverantwoordelijke vakbekwaamheid a.i. via 06-55938103.

Solliciteer vóór 19 juni 2023. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 26 juni 2023.

Onderdeel:

Brandweer

Regio:

 • Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Vast contract, onbepaalde tijd

Sluitingsdatum:

18-06-2023

Contracttype:

dit is een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling

Locatie:

in overleg

Contactpersonen:

Hans de Nas

tel.: 088-355 5479

Kantooradres:

Eusebiusbuitensingel 43 6828 HZ Arnhem