Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden
< Terug naar lijst

In- en externe vacature. 24 uur per week. Locatie Arnhem.

Vertrouwensarts Veilig Thuis

Solliciteren

Veilig Thuis Gelderland-Midden is het Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling voor de regio Gelderland-Midden. Werken bij Veilig Thuis betekent actief zijn in een collegiale, uitdagende en innovatieve omgeving. Ben jij diegene die graag in deze omgeving komt werken en ben je aan een nieuwe uitdaging toe, dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken per direct:

Vertrouwensarts Veilig Thuis

(minimaal 24 uur per week, andere uren zijn bespreekbaar)

De kern van deze functie is het inbrengen van medisch specifieke kennis met betrekking tot kindermishandeling en huiselijk geweld richting professionals en de direct betrokkenen, die te maken hebben met geweld, verwaarlozing en misbruik.

Veilig Thuis is er voor iedereen. Burgers en professionals kunnen bij Veilig Thuis terecht voor advies, ondersteuning of het melden van (vermoedens van) alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Werken bij Veilig Thuis betekent dat je gedreven bent om samen met burgers, collega’s, externe professionals en ketenpartners huiselijk geweld en kindermishandeling te stoppen en er voor te zorgen dat het voor onze cliënten beter gaat. Bij Veilig Thuis werken vakmensen op het gebied van de signalering en aanpak van alle vormen van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Veilig Thuis Gelderland-Midden is een organisatie van circa 65 medewerkers, merendeels in de functie van medewerker Veilig Thuis. De vertrouwensartsen vormen samen met de gedragswetenschappers en werkbegeleider het stafteam. Daarnaast is er een team cliëntenadministratie en vormen de manager en twee teamleiders het managementteam.

Onze werklocatie ligt in Arnhem, met voldoende parkeergelegenheid. 

Wat ga je voor ons doen?

 • Je zet je expertise in bij de multidisciplinaire overleggen binnen Veilig Thuis;
 • Je adviseert en ondersteunt professionals in de gezondheidszorg en je bent contactpersoon voor de ziekenhuizen;
 • Je zet je expertise in, in samenwerking met een professional van Veilig Thuis, bij onderzoek, veiligheidsbeoordeling, overdracht en monitoring van situaties van kindermishandeling en huiselijk geweld. Dit houdt in dat je ook gesprekken hebt met betrokkenen en huisbezoeken aflegt;
 • Bij alle casuïstiek betrek je de medische, psychiatrische, forensische, sociale, juridische en orthopedagogische aspecten;
 • Als vertrouwensarts voer je een wettelijke taak uit conform het Handelingsprotocol Veilig Thuis. Hierbij speelt de intersectorale samenwerking met instanties binnen straf, zorg en civielrecht een belangrijke rol.

Gevraagd profiel en competenties:

 • BIG-geregistreerd arts die zich wilt inzetten om voor iedereen een veilig thuis te creëren;
 • Geregistreerd in VVAK register of bereidheid deze registratie te behalen.
 • Bij voorkeur opleiding en/of werkervaring in de huisartsgeneeskunde, kindergeneeskunde, ouderengeneeskunde, spoedeisende geneeskunde, jeugdgezondheidszorg, psychiatrie, verslavingsgeneeskunde of als AVG.
 • Bereidheid te participeren in de bovenregionaal georganiseerde 24/7 bereikbaarheidsdienst.
 • Gericht op multidisciplinaire samenwerking en kennis delen.
 • Analytisch en doortastend.
 • Flexibel en stressbestendig.
 • Zowel teamspeler als in staat zelfstandig beslissingen te nemen.
 • Communicatief en sociaal vaardig.

Wat heeft Veilig Thuis Gelderland-Midden te bieden?

Een boeiende baan voor minimaal 24 uur per week, andere uren is bespreekbaar. Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.400,75 (functionele schaal 12, CAO Jeugdzorg) bruto per maand bij een fulltime functie die is gebaseerd op een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst van 1 jaar. Een vast dienstverband is afhankelijk van (goed) functioneren.

Goed om te weten:
De vertrouwensartsen hebben via de beroepsvereniging VVAK een eigen opleiding en registratie. Naar verwachting zal deze per 1 januari 2020 vervangen worden door de KAMG-opleiding tot medisch specialist arts M&G, deskundigheidsgebied Kindermishandeling en Huiselijk geweld.

Een dag(deel) meelopen met één van onze vertrouwensartsen? Dat kan! Neem contact met ons op.

Meer informatie en belangstelling
Als je belangstelling hebt voor deze functie solliciteer dan zo snel mogelijk via onderstaande button. De sollicitatiegesprekken zullen dan, in overleg, zo snel mogelijk worden gepland. Een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. In het kader van artikel 4 van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg maakt de vergewisplicht ook onderdeel uit van de procedure. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Miranda Hendriksen, manager Veilig Thuis. Ook Gwen Veneman of Gert Swier, beiden vertrouwensarts bij Veilig Thuis staan je graag te woord. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 088 – 355 62 22.

Regio:
Gelderland
Contracttype:
Tijdelijk, met uitzicht op vast
Startdatum:
20-11-2018
Locatie:
Arnhem
Contactpersonen:
Miranda Hendriksen
mobiel: +31 6 20 30 88 87
Terug naar boven