Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden
< Terug naar lijst

In- en externe vacature. 32 uur per week. Locatie Arnhem.

Casemanager THV

Solliciteren

Veilig Thuis Gelderland-Midden is het Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling voor de regio Gelderland-Midden. Werken bij Veilig Thuis betekent actief zijn in een veranderende, uitdagende en innovatieve omgeving. Ben jij diegene die graag in deze omgeving komt werken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Veilig Thuis is er voor iedereen. Burgers en professionals kunnen bij Veilig Thuis terecht voor advies, ondersteuning of het melden van (vermoedens van) alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Werken bij Veilig Thuis betekent dat je gedreven bent om samen met burgers, collega’s, externe professionals en ketenpartners huiselijk geweld en kindermishandeling te stoppen en er voor te zorgen dat het voor onze cliënten beter gaat. Bij Veilig Thuis werken vakmensen op het gebied van de signalering en aanpak van alle vormen van geweld in afhankelijkheidsrelaties.


Wat ga je voor ons doen?
Veilig Thuis Gelderland Midden voert de tijdelijk huisverboden uit in samenwerking met politie. In deze rol ben je met je team zeven dagen per week- volgens rooster - beschikbaar om bij ernstig huiselijk geweld samen met de politie een risico inschatting te doen op de meerwaarde van het opleggen van een tijdelijk huisverbod. Het doel is met deze interventie geweld tussen partners of familierelaties te stoppen. Je adviseert de burgemeester bij opleggen en na 8 dagen in het kader van een mogelijke verlenging. Binnen tien weken maak je samen met partner en/of gezin een probleemanalyse en geef je richtinggevend advies voor vervolghulp. Je betrekt de gemeente actief en na afronding van het huisverbod maakt je monitoringsafspraken. Je organiseert integrale hulp bij een melding van huiselijk geweld en monitort de voortgang van de hulpverlening volgens de wettelijke taken van Veilig Thuis. Je onderhoudt de voor de functie relevante interne en externe contacten.

Je profiel

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over de beroepsregistratie SKJ;
 • Kennis van en inzicht in systeemgerichte benadering;
 • Je hebt een groot doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent in staat om buiten de geijkte kaders te denken.
 • Je kan handelend optreden in crisis- en conflictsituaties.
 • Adviesvaardigheden in het luisteren, begrijpen en reageren op cliënten, het overbrengen van informatie en het geven van ondersteuning en advies.
 • Analytische vaardigheden en oplossingsgerichtheid voor het in kaart brengen van problemen en oplossingen.
 • Mondelinge vaardigheden voor het benoemen en bespreekbaar maken van gedragingen van cliënten.
 • Vaardigheden ter behoud van een onafhankelijke en objectieve rolinvulling.
 • Pro-actief en ondernemend in het signaleren en bespreken van consequenties van ontwikkelingen. 

Wat hebben we te bieden?
Een boeiende baan voor 32 uur per week. Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.946,90 bruto per maand (cao jeugdzorg, schaal 10) gebaseerd op een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure. In eerste instantie is dit een aanstelling voor 1 jaar. Aanstelling in vaste dienst is afhankelijk van goed functioneren, formatieve en budgettaire ruimte en van overige organisatieontwikkelingen. De standplaats van de functie is Arnhem.


Meer informatie en belangstelling 
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Rianne van Rooijen , Teamleider Veilig Thuis Gelderland Midden, telefoon: 088 – 355 66 45. Als je belangstelling hebt voor de functie solliciteer dan vóór 19 januari 2019. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 23 januari 2019.

Regio:
Gelderland
Contracttype:
Tijdelijk, met uitzicht op vast
Werkuren:
Parttime
Startdatum:
04-01-2019
Sluitingsdatum:
18-01-2019
Locatie:
Arnhem
Contactpersonen:
Rianne van Rooijen
mobiel: +31 6 51 84 46 74
Terug naar boven